13 apr. 2011

En öde stad

Påsvecka nästa vecka, Semana Santa på spanska, vilket här betyder att huvudstaden i princip blir avbefolkad. Det finns två stora måsten: dricka sig så full som möjligt och samtidigt köra bil, eller dricka sig så full som möjligt och samtidigt bada i havet. Vilket verkar mest vettigt? Men sen finns det de (som vi) som stannar hemma i den tomma staden och tar det lugnt. Vad ska man hitta på då?

En trevligare tradition är Habichuelas con dulce, en söt och varm dryck gjord av bönor och som alla verkligen älskar! Första gången jag åt det reagerade mina svenska smaklökar på allt socker, men på senare år har jag lärt mig att gilla det, Clothilde brukar göra den med speciell hänsyn till oss, mindre söt...:)

Påsken firas ju rejält rent religiöst också av katolikerna med processioner längs vägarna där man bär runt på dockor föreställande en korsfäst Jesus, och så med Maria i centrum  då såklart. 

Religiösa statyer finns lite varstans. Här står Jesus uppe på ett berg och vakar över Puerto Plata i norr. Den är då större än det verkar här, men det hade ni fattat..

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar