16 apr. 2011

Besök hos Maria

Jag och Sean var hem till Maria idag i Lecheria med ett litet matinköp. Hon blev jätteglad, för hon har inte kunnat köpa någon mat alls nu de senaste dagarna. Maria är tiggare. Det är alltid lika svårt att se hur de lever och man önskar man kunde göra mer, kunna ge dem ett värdigare liv. Huset ni ser på bilden nedan är där hon bor nu. Hon lyckades köpa till sig en liten bit mark på ett område där man "tagit" mark som egentligen tillhör staten, men eftersom det stått orört så länge så har man vågat ta marken, styckat upp den och sålt till fattiga människor för en billig peng. De får inga intyg eller papper av något slag, vilket på många håll blivit ett problem då staten kommer och kräver sin mark och man kör bort folk och river alla hus. Ibland händer inget och människor bor kvar i åratal, men de som har otur hinner knappt flytta in.

Maria är glad att ha eget eftersom hon inte kan betala hyra någonstans, men att bo som hon bor, i ett plåtskjul utan golv och tak, är tufft. 


Den äldsta dottern av två nedan som sitter och tvättar för hand i en balja. Vattnet har de burit i hinkar från en kran längre bort i området. Maria har inte råd att köpa dricksvatten så de dricker även av kranvattnet något som har gett flickorna ständiga problem med parasiter och näringsbrist.

Ha alltid med er Maria och hennes flickor i era böner och bed att vi ska kunna hjälpa henne mer och fler i hennes situation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar