11 dec. 2012

Planer, planer...

Är ju i Sverige nu och fryser, men i januari åker jag ner till ön igen och då väntar många aktiviteter! Den lilla förskolan ska öppnas för terminen, frukostserveringen likaså....och där har vi planer på att slå ner ett par väggar för att kunna ta emot fler barn till serveringen. Just nu är det runt 60 barn som kommer på vardagarna, och ytorna är inte speciellt stora i det lilla huset där vi arbetar. Det vi vill försöka göra är att eventuellt slå ner 2 väggar och öppna upp de 2 små rum som finns, för att så få en större matsal. Hoppas inte huset rasar ihop bara...:) Vore ju jättebra om vi kunde ta emot fler barn..!
Det är här den nuvarande matsalen, ganska liten m. tanke på hur många barn som äter där. Till vänster kan vi eventuellt slå ner ett par väggar. 
Just nu är Simon, Nicholas och Sean i Palavé och håller på med ett litet husbygge. Med litet menar jag att det är ett ganska litet hus som byggs. Det är till Soila och hennes 2 små barn, Caroline och Jeremias. Har skrivit mycket om dem tidigare i bloggen! 
Här ser ni en grupp i full färd med att blanda cement för hand för husbygget, och på bilden nedan har ni Soila, Caroline och Jeremias.
Barnmöten i Palavé är också på gång i planerna....i alla fall i mina planer. Det finns så otroooligt mycket barn i området och det var länge sedan vi hade barnmöten där. Stina har inlett några sådana möten just nu i ett annat område, Las Palmas, som är i närheten där vi bor.
Jag kommer självklart att skriva om allt och framför allt lägga upp bilder för er som är intresserade av att följa missionsarbetet i Dominikanska och Haiti på närmare håll! Även på församlingens hemsida, www.maranata.se, under fliken "mission" finns det info!

2 kommentarer:

  1. Nåd o Frid! Vi läser med glädje dina rapporter! Birgit o Fredrik W

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att ni läser! Önskar er en God Jul..:)

    SvaraRadera