26 dec. 2012

Den gode herden

Fin va? Den har min duktiga syster Maggie ritat och den kommer att finnas på framsidan av en liten, väldigt enkel, barntidning som vi håller på att arbeta fram. Den är på spanska och kommer att användas i Santo Domingo där den ska delas ut så långt den räcker till barn i områdena där vi arbetar. 
Jag vet att barnen i Palavé ex. blir väldigt glada över all litteratur/pyssel/sånger de får tag på eftersom det är väldigt ovanligt att de har något alls eller får tag på något. 
Många barn i landet får höra mycket om att Gud straffar om man uppför sig illa, att man inte kan tala med Jesus om man inte har lärt sig att be fint osv. Med denna enkla tidning vill vi presenterar Jesus som den gode herden och i detta första nummer vill vi få fram något av det som det religiösa tänkadet så bra har lyckats trycka undan hos många i landet;  budskapet om Jesus som den bäste vännen och om den personliga relationen som vi kan ha till honom.

21 dec. 2012

Sista frukosten före jul

I morse hade vi sista frukosten före julen och alla de cirka 60 barnen fick med sig en godispåse hem! I januari så öppnar vi upp igen och har förhoppningar om att ännu fler barn ska kunna komma med! Möjlighet finns för de som vill hjälpa till och stödja den här frukostserveringen. Gå in här! (märk "Frukost, Palavé")

Husbygget!

Som många av er vet så byggs det just nu ett hus till Soila och hennes två barn Caroline och Jeremías. Har fått de här bilderna av Nicke som också är där nere och jobbar!
 Simon och en glad Caroline
 De här bilderna är inte helt nya, så bygget är mycket mer avancerat nu. 
 Soila och Sean!
 Simon hämtar vatten till cementblandningen...:)
 Soila med sin yngste, Jeremias
 Soila hjälper också till med det hon kan!
Sean med Luzón, som är byggmästaren

20 dec. 2012

Jul med barnen från Cañadan

Jag snor några bilder som Stina tagit på julfesten de hade med en grupp barn från området La Cañada, ett fattigt område som ligger i närheten där vi bor och där vi har arbetat under många år nu. Kan man bli annat än glad när man ser de här barnen? :)
 Tror detta handlar om Noa...:)

19 dec. 2012

Inte med hög visdom

När jag kom till eder, mina bröder, var det också icke med höga ord eller hög visdom som jag kom och frambar för eder Guds vittnesbörd. 
Ty jag hade beslutit mig för, att medan jag var bland eder icke veta om något annat än Jesus Kristus, och honom såsom korsfäst. 
Och jag uppträdde hos eder i svaghet och med fruktan och mycken bävan. 
Och mitt tal och min predikan framställdes icke med övertalande visdomsord, utan med en bevisning i ande och kraft; ty eder tro skulle icke vara grundad på människors visdom, utan på Guds kraft.

(1 Kor 2:1-5)

Sitter här och bläddrat lite i Bibeln. Ofta blir det tumverser, som nu, och de här verserna av Paulus ger mig ett så rätt perspektiv på frågan om Guds kraft och på alla de tvivel som finns kring hans existens.

Vid ett flertal tillfällen har jag suttit och pratat med personer som kanske egentligen vill tro på Gud, men som inte kan eller förmår sig till det eftersom man för att kunna det behöver konkreta bevis för hans existens, eller för ex. Bibelns trovärdighet. Men hur mycket vi än har vridit och vänt på ord under en sådan diskussion så har vi inte kommit speciellt långt....möjligtvis rent teologiskt ja, och rent teoretiskt, men när det gäller en personlig övertygelse så har det varit i princip lönlöst att försöka övertala med "visdomsord" eller vetenskapliga resonemang.

...mitt tal och min predikan framställdes icke med övertalande visdomsord, utan med en bevisning i ande och kraft

En bevisning i ande och kraft är det enda som kan övertyga på djupet, som kan få en människa att känna Guds närvaro och existens även om hon inte ser honom med sina ögon; även om hon inte blir överbevisad av sina teologiska studier eller djupa funderingar. 

Ty jag hade beslutit mig för, att medan jag var bland eder icke veta om något annat än Jesus Kristus, och honom såsom korsfäst. 

Jesus ÄR kraften, Jesus är allt vi behöver för att bli totalt överbevisade. Om vi ser på honom och öppnar våra hjärtan för honom, då kommer han att bevisa sin existens för oss. Alla stora visdomsord och teologiska djupa vetenskapliga studier om religion faller platt till marken då vi får uppleva Jesus och hans kraft i våra liv. 

12 dec. 2012

Livet

Just nu håller jag på att läsa en mycket gammal bok av Watchman Nee, "Jesus Alltings mening". Citerar ett par stycken som jag tycker säger mer än vad man själv kan uttrycka ibland. 

Har vi lärt känna Jesus själv, eller vet vi endast om de ting som han har gjort för oss?'
Johannes evangelium elfte kapitel framhåller inte i första hand hur Jesus uppväckte Lasarus, utan att han själv var Lasarus uppståndelse.

Jesus är inte bara livgivaren. Han är själva livet. Han är just det liv som han ger oss.
Så snart som vi upplevt denna verklighet, förstår vi att allt som finns i Jesus är levande. Vad Gud erbjuder mänskligheten är ingenting mindre än Jesus, som är allt i alla. Jag hoppas att åtminstone en stråle av detta ljus må lysa in i ditt hjärta, så att du börjar ana att Jesus är allt du behöver.

Rekommenderar starkt alla Watchman Nees´ böcker. De finns publicerade på spanska och engelska på denna länk, vet inte om de finns online på svenska tyvärr. 

11 dec. 2012

Planer, planer...

Är ju i Sverige nu och fryser, men i januari åker jag ner till ön igen och då väntar många aktiviteter! Den lilla förskolan ska öppnas för terminen, frukostserveringen likaså....och där har vi planer på att slå ner ett par väggar för att kunna ta emot fler barn till serveringen. Just nu är det runt 60 barn som kommer på vardagarna, och ytorna är inte speciellt stora i det lilla huset där vi arbetar. Det vi vill försöka göra är att eventuellt slå ner 2 väggar och öppna upp de 2 små rum som finns, för att så få en större matsal. Hoppas inte huset rasar ihop bara...:) Vore ju jättebra om vi kunde ta emot fler barn..!
Det är här den nuvarande matsalen, ganska liten m. tanke på hur många barn som äter där. Till vänster kan vi eventuellt slå ner ett par väggar. 
Just nu är Simon, Nicholas och Sean i Palavé och håller på med ett litet husbygge. Med litet menar jag att det är ett ganska litet hus som byggs. Det är till Soila och hennes 2 små barn, Caroline och Jeremias. Har skrivit mycket om dem tidigare i bloggen! 
Här ser ni en grupp i full färd med att blanda cement för hand för husbygget, och på bilden nedan har ni Soila, Caroline och Jeremias.
Barnmöten i Palavé är också på gång i planerna....i alla fall i mina planer. Det finns så otroooligt mycket barn i området och det var länge sedan vi hade barnmöten där. Stina har inlett några sådana möten just nu i ett annat område, Las Palmas, som är i närheten där vi bor.
Jag kommer självklart att skriva om allt och framför allt lägga upp bilder för er som är intresserade av att följa missionsarbetet i Dominikanska och Haiti på närmare håll! Även på församlingens hemsida, www.maranata.se, under fliken "mission" finns det info!

1 dec. 2012

JA

Nahdjas och Jonathans bröllop var jättevackert! STORT GRATTIS till er och all lycka önskar jag er!