26 mars 2015

Från en prickig skärm

Klockan är halv åtta på kvällen och det är redan kolmörkt. Jag hör syrsor, hundar och barn som springer på gatan och leker. Jag hör också sången som kommer från lokalen en trappa ner där det just nu är möte. "He decidido seguir a Cristo" sjunger de. Jag har beslutat att följa Jesus. 
Mateo sover i sin säng och vänjer sig bit för bit vid att sova med alla ljud. Kvällen är varm, varmare än igår....varje dag lite varmare. Huset är helt nersläckt för att inte alla insekter ska dras in till lamporna. De har däremot börjat dra sig till min datorskärm istället! Skumma flygande insekter, vet inte vad det heter men de kommer direkt om man har en lampa tänd på kvällen. Så vi lever i mörker på kvällarna...:) 
Nästa vecka är "semana santa", alltså påskveckan. Då tar de allra flesta ledigt och åker ut till havet eller till någon flod för att bada. Det bästa dock är att hålla sig hemma eftersom det är mycket festande och fylla på gatorna. 

Jag tänker ibland att ni som läser kanske vill veta mer om något speciellt. Om kulturen? Landet? Haiti? Vardagen här? Bilder på något speciellt? Säg bara till så skriver jag mer om det ni är nyfikna på!
Träffade Jeremias idag. Hela fyra år har han blivit, stora killen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar