28 mars 2015

Lördag med barnen

På lördagar har vi två olika samlingar för barn och ungdomar. Elaine och Ilennia har barnmöte med de yngre och Sean har en grupp med ungdomar som samlas för samtal och bibelläsning. Flera av de de som är med har vi tidigare haft som elever i skolan då de var yngre. Jag tycker att det är fantastiskt att se att det man har fått lära dem sedan barnsben om Jesus har stannat kvar hos så många av dem och att de fortfarande har ivern att få lära mer. 
 Sean tillsammans med sin grupp. De samlas för samtal och bibelläsning varje vecka.
 I möteslokalen har de yngre samlats. Här sjunger de "Jesu lilla lamm jag är". 
 Elaine och Ilennia leder gruppen. 
 "Det lilla ljus jag har, det ska få lysa klart"
 Kvällens möte. Sean leder sången tillsammans med Esteban och Luisito
 Silvana läser en bibelvers
Med på mötet var ett gäng från Las Palmas. Ilennias syster och syskonbarn.

Målning


 Sean och Ismael passar på att måla om matsalen på insidan nu då det är "semana santa", påskveckan. 
 Den höga luftfuktigheten gör att färgen snabbt lossnar och man måste måla om ofta.
 På vårt staket har grannarna hängt sin tvätt
Matsalen där 120 barn äter frukost varje vardag

26 mars 2015

Från en prickig skärm

Klockan är halv åtta på kvällen och det är redan kolmörkt. Jag hör syrsor, hundar och barn som springer på gatan och leker. Jag hör också sången som kommer från lokalen en trappa ner där det just nu är möte. "He decidido seguir a Cristo" sjunger de. Jag har beslutat att följa Jesus. 
Mateo sover i sin säng och vänjer sig bit för bit vid att sova med alla ljud. Kvällen är varm, varmare än igår....varje dag lite varmare. Huset är helt nersläckt för att inte alla insekter ska dras in till lamporna. De har däremot börjat dra sig till min datorskärm istället! Skumma flygande insekter, vet inte vad det heter men de kommer direkt om man har en lampa tänd på kvällen. Så vi lever i mörker på kvällarna...:) 
Nästa vecka är "semana santa", alltså påskveckan. Då tar de allra flesta ledigt och åker ut till havet eller till någon flod för att bada. Det bästa dock är att hålla sig hemma eftersom det är mycket festande och fylla på gatorna. 

Jag tänker ibland att ni som läser kanske vill veta mer om något speciellt. Om kulturen? Landet? Haiti? Vardagen här? Bilder på något speciellt? Säg bara till så skriver jag mer om det ni är nyfikna på!
Träffade Jeremias idag. Hela fyra år har han blivit, stora killen!

21 mars 2015

Lördag i Palavé

 Chiló och Maria. Chiló arbetar med oss i frukostserveringen. Maria är mor till 8 barn och husbygge åt familjen i full gång.
 De små pojkarna har blivit stora. Yunior, i grå tröja, var min elev för några år sedan. 
 Milena väntar på att barnmötet ska börja. Elaine och Chiló har barnmöte i Palave varje lördag
 Caroline väntar också
 Jag och Matheo går runt och fotar
 Yanet tittar förbi och får smaka Seans "habichuela con dulces". En dominikansk tradition, söta bönor som man äter vid påsktiden.
Doris och Severino sorterar mediciner
Några av patienterna i väntsalen
Barnmötet i em
Matheo visar Yulian att det finns fläktar i taket

Snart mottagning

Nu har Doris kommit och vi äter dominikansk mat, sedan ska vi ha läkarmottagning. Doris är hjärtläkare och kan hjälpa många med undersökning och mediciner som annars är jättedyra. Fler bilder kommer upp senare!

19 mars 2015

Buenos dias

Buenos días!  Här har vi varit ganska upptagna hela dagen igår med besök, tvättande av kläder (som nästan tar en halv dag), möte osv. Igår hade vi ett litet mini-möte hemma hos Clothilde i la Cañada där Sebbe hade ett väldigt bra bibelstudium. Idag är Esther här och lagar dominikansk mat, något med kyckling såklart, det luktar gott! Sebbe och Elaine är ute och handlar till frukostserveringen. Det tar slut fort när det är så många barn (120) men det är verkligen välsignat att vi har möjligheten att kunna göra detta! Ikväll har vi bönemöte här i Palavé, i lokalen nedanför oss. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder då också.
Ilennia hänger tvätt
 Esther i köket
 Santa hälsade på igår. Hon var en av mina första elever för flera år sedan då vi hade skola här i Palave
 Seans syster Ruth med dottern Zaira

16 mars 2015

Framme

Såhär fin utsikt har vi från vår bostad i Palave! Vi kom hit i gryningen och är väl ganska övertrötta just nu, men vi håller ut till kvällen och försöker vända på dygnet så snabbt det går. Vi har redan hunnit träffa en hel del folk som varit förbi och hälsat, är så glad att se dem igen! Men alltså, vad det låter överallt! Har nog varit borta för länge för jag hade glömt lite hur det är. Tuppar som galer, hundar som ylar, bilar som tutar, musik lite varstans....och då är vi ändå nästan på "landet". Bara att vänja sig igen....är nog lättare för mig än för Matheo i alla fall som vaknar om ett hårstrå bryts...;-)
Så, vad har vi för planer nu? En hel del kan jag säga men det tar vi senare när jag piggnat på mig lite...:-S Ha en fin kväll alla!