19 maj 2012

Lördag fm.

Idag hade vi planerat evangelisation inne i stan, på gågatan El Conde, men såklart så öser regnet ner och såklart så gick bilen sönder precis idag. Annars på planeringen har vi skolavslutning på torsdag, och mycket mycket snart resa till Baptiste, Haiti. Presidentvalet är på söndag, så innan dess är det bäst att ligga lite lågt på vägarna.....Politik här liknar lite mer sport där man håller på sina lag och tävlar om vem som kan föra mest oväsen, vem som kan stoppa upp mest trafik, vem som dricker mest och vem som kan dra upp högsta volymen på stereon...:)

Vem vinner då? Ska de "fattiges president", Hipolito, göra comeback eller ska Danilo få ta över efter nuvarande kollegan Leonel och fortsätta med uppbyggnaden av staden? Det är två helt olika kandidater som tävlar om makten, med helt olika politiska inriktningar, som jag har förstått det. Hipolito var president år 2000 och försökte ställa in sig hos den fattiga majoriteten,  men körde tydligen hela landets ekonomi i botten, medan nuvarande partiet, som är Danilos parti, har satsat på den tekniska och infrastrukturella utvecklingen, vilket å andra sidan medfört att de fattiga förblivit sådana och de rika fått det bättre.

Personligen tror jag inte att någon av dessa 2 kandidater kan få bukt med det som är landets största problem, korruptionen. Så länge den fortsätter att sitta så djupt rotad som den gör, finns det ingen president som har den makten eller möjligheten att gå till botten med den.

Nu har vår underbare mekaniker och vän Hector har varit här och mirakulöst helat bilen! En liten kabel som lossnat......att man inte kan upptäcka sånt själv.

På återseende




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar