21 maj 2012

Hej då, Hipólito

Dagen till ära så skriver ja med lila. Grattis till Danilo och alla som blev såhär glada (bilden) över att PLD tog hem vinsten! Vann rätt parti? Därom tvista de lärde...Hipólitos anhängare är mindre glada, och Hipolito själv, allas vår "pappa som kommit tillbaka"...ja, han fick gå igen. Se fué papá!

 Idag var vi inne i stan en sväng och träffade André, vår vän sen många år tillbaka. Han blev sjuk i polio när han var riktigt liten och har suttit här på El Conde, gågatan i stan, och tiggt i ca. 30 år nu.
Nu ska jag fylla i betyg som några av eleverna ska få imorgon, de som ska gå vidare nästa läsår i den kommunala skolan. Vi ska också ha föräldramöte imorgon och samtala med varje förälder om deras barn och om hur det går för dem. Flera av barnen ska vi erbjuda extra läs - och skrivträning under sommaren, de som har störst koncentrationssvårigheter och problem med att hänga med. Många lever i svåra familjeförhållanden och andra sociala problem som präglar hela deras liv och då också tiden de vistas i skolan. Genom att ha klasser med få elever ökar deras chanser att kunna ta det lugnt och koncentrera sig, men ett flertal av dem behöver ändå extra hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar