3 jan. 2011

Liten tillbakablick...

Året 2010 har varit händelserikt. Det inleddes med att vi invigde den nya skolbyggnaden ute i Palave.

Under 2010 arbetade vi också med en grupp barn i skolan med olika handikapp. Esther var deras lärare.


Under året färdigställdes och invigdes också den nya möteslokalen i Palavé.

Vi kunde köpa in denna jeepen under våren då den är bättre för vägarna ut mot Palave, och resor till bla. Baptiste och andra platser i Haiti. Här fraktade vi dopbaljan ut till Palave där vi hade dop i juli månad. Nedan ser vi 6 dopkandidater, bland dem Jessica som det skrivits mycket om under åren.
Under sommaren arbetade jag varje vecka med en grupp barn i Las Palmas där jag bodde då. Vi studerade Bibeln och framför allt Jesu liv.

Att 2010 var ett katastrofår för grannlandet Haiti är det ingen som missat. Året inleddes med jordbävningen som tog 230 000 människors liv och gjorde 3 miljoner hemlösa. Vi åkte dit och hjälpte med vad vi kunde. En droppe i havet.

Ett flertal resor gjordes till huvudstaden Port au Prince, men sedan började vi också besöka bergsbygden Baptiste där vi fått många kontakter. Ett missionsarbete inleddes där vi framför allt har kunnat hjälpa stora grupper med barn med deras skolgång. Vi fick också kontakt med en läkare på platsen och kunnat åka dit med mediciner och andra läkemedel. Min första resa till Baptiste i Juni månad:

Katastroferna fortsatte och så kom Koleran för några månader sedan. Gränserna stängdes och vi har inte kunnat åka dit på ett tag. (lånad bild)

I Palave har ett nytt husbygge inletts. Det är ett hus till en gammal kvinna och syster i församlingen som heter, eller kallas för, Madam Luis.  Hennes eget hus är i princip rasfärdigt.

Andrea gifte sig i november!Ännu ett år har vi kunnat har läkarmottagningar ute i Palave varje månad. På bilden doktor Doris med sina medhjälpare Yari, Ilennia och Yari. Berno skapade i början på året i all hast en enkel traktat med inbjudan till möten och vi  gick ut  i grupper i olika områden i Palave och Las Palmas och sjöng och inbjöd.
Åkte till havet med Carol, Jessica och några fler barn....de bor på en liten ö, men det var första gången de såg havet och de var helt förundrade över den stora "floden"



Vi fick många besök från Sverige under 2010!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar