30 okt. 2013

Paul och Olgas hus snart färdigt!

Snart är det färdigt! Vi har under en tid byggt på ett hus till Paul och Olga och deras 4 barn och som ni ser på bilden så är det inte mycket kvar. Nu målas det, el installeras och dörrar sätts in. Det ska bli spännande att se resultatet sen! Det här huset är står granne till ett annat hus som församlingen byggt, Delfinas med familjs hus, om ni minns dem. Och precis bakom Delfinas hus står två små hus till. Soilas och Madame Louises. Jag är så tacksam till Gud att vi har möjlighet att hjälpa dessa familjer med bostäder, något jag hoppas vi kan fortsätta med, för det finns sååå många fler som behöver! 

Pronto está lista! Durante un tiempo hemos estado construyendo la casa de Paul y Olga y sus 4 hijos y como ya pueden ver en la foto no falta mucho. Ahora se está pintando, instalando la electricidad y las puertas. Estoy emocionada por ver el resultado despues! Esta casa esta situada al lado de otra casa que también construyó la iglesia para una familia con 5 hijos y atras de esa casa hay dos casitas más. Estoy tan agradecida a Dios por tener estas oportunidades de ayudar a estas familias con viviendas, algo que espero que podamos seguir haciendo, porque hay tantos más que lo necesitan!

20 okt. 2013

I receptionen

Här på församlingens hotell där jag arbetar, får man möta många människor från olika platser och situationer. En kubansk kvinna brukar vilja prata med mig eftersom jag kan spanska och idag var hon ledsen och deprimerad eftersom en nära vän hade blivit mördad i ett närområde. Vi pratade sedan om hennes svåra liv som kuban, hur hon hade lyckats ta sig därifrån, det var svårt eftersom hon varit med i en politisk motståndsrörelse, men hon lyckades till slut. Livet här i Sverige blev inte heller lätt, varför hon nu hamnat hos oss, både bostads - och arbetslös.
Det var intressant att få samtala eftersom vi senaste åren haft kontakt med kubaner, bl. a. läkarna i Haiti, vi har även besökt Kuba och fått en bild av hur svårt livet är. Jag fick också tillfälle att vittna för henne om Gud som alltid hjälper oss, som aldrig lämnar oss och hon tackade för den påminnelsen, hade nästan glömt bort Gud mitt i allt. Jag lovade att be för henne och hon fick tårar i ögonen.
Ville bara dela med mig av denna lilla vardagshändelse...:)

11 okt. 2013

Var med du också!


Från Haiti.do
Läsåret 2013-2014 är det inte mindre än 650 barn som får hjälp att studera gratis i skolan i Mont-Leon, i östra Haiti. Hjälpen består i att Comunidad Maranata bekostar skolans samtliga lärarlöner under villkoret att inga elevavgifter tas ut.Var med och ge ett bidrag till barnen i Haiti. Maranataförsamlingen förmedlar din gåva.
 Pg 44 10 05-6