28 jan. 2013

Lördag, del 2!

Lördagen fortsatte med invigning av det precis färdigbyggda huset i Palavé till Soila och hennes två barn. Det var en mycket fin samling där Gud fick all äran för det han gör i våra liv och för hur han använder människor runt om i världen, Sverige, Norge mm. för att hjälpa andra. 
 Här kommer Sean med sin grupp med elever som han har bibelundervisning med varje lördag innan mötestid. 
 Paul välkomnade alla och ledde samlingen preci utanför det nybyggda huset. 
 Ilennia och Elaine sjöng "Por mi corrió la sangre en la cruz". "Det dyra blod Jesus gjöt på Golgata"
 Det blev ett litet avbrott då det plötsligt började regna, men mötet fortsatte i huset intill, i Delfinas hem.
 Soila tackar Gud och alla som hjälpt till för att hon och hennes barn nu har ett hem. 
 Luzon, som är byggmästaren, vittnade
 Till vår glädje kom Jonathan och hans mamma på mötet. Jonathan är den pojke som under 6 var försvunnen men som mirakulöst återfanns.
 Isaias var också med och vittnade och tackade Gud för det som Han gör.
 Gud var verksam under mötet och många fick uppleva hans kraft och hans tilltal. 
 Soila med sina barn Jeremias och Caroline utanför det nya hemmet. 
Esther, Stina och Soila

Lördag del 1

Hej ni! Under helgen har jag varit flitig med kameran och vi börjar med lördagen som inleddes med läkarmottagning i Palavé:
 Sarah
 Ilennia hjälper alltid till med medicinerna
 Läkaren Doris undersöker Paul. Det är många som lider av högt blodtryck och sådana mediciner är jättedyra och omöjligt för haitierna i Palavé att få tag på. Doris tar alltid med mediciner som hon ger gratis till de som inte kan få tag på dem själva.
 Läkare Ulina var med i lördags och tog emot alla barn.
 Ursula
 Simon tillsammans med grannbarnen Crisla och Ursula
 Efter mottagningen tog Esther med Sverige-besökarna på en promenad ner mot floden i Palavé. 
 Ilennia och Esther
 Vi träffade måååånga kossor längs vägen som Esther föste bort så att vissa somliga skulle våga passera....:)
 Elaine och jag svalkar fötterna
 Ah men titta en norrman också! 
 Många kommer ner för att bada både sig själva och sina hästar
 Vi väntar ut korna..

25 jan. 2013

Invigning imorgon!

Nu står det klart, huset där Soila och hennes två barn ska bo! På bilden ser man i bakgrunden Soilas hus och det andra huset, närmast, var det som byggdes tidigare, till en annan familj. 
Imorgon em. inviger vi! Gud ska ha all äran för allt,  för den här möjligheten att få hjälpa Soila och hennes barn. Tack till vännerna i Skudeneshavn i Norge som har gjort en enorm insats för att hjälpa den här familjen!

19 jan. 2013

Liten bildbomb

På flera personers begäran lägger jag nu ut lite blandade bilder, bla på paret Asprusten som just nu är och besöker oss! Det har varit fullt upp med husbygge, frukostservering och förskola, men idag tog vi en dag ute på stan några av oss och såg oss runt. Det är blåsigt och inte för varmt, jätteskön faktiskt.
 Inom kort blir det eventuellt en Haitiresa av, i alla fall hoppas vi på det. Det har varit en del oroligheter i grannlandet men vi ska ta reda lite på hur det är där vi åker, om det är säkert att åka osv. Blir det som vi planerat åker vi en liten grupp över ett par dagar med lite skolmaterial upp till barnen i Mont-Leon. Det börjar även gå rykten om att koleran är tillbaka i Baptiste så det kan tänkas att det kommer behövas tas med mediciner också. Vi får se hur det blir, men jag kommer att uppdatera här på bloggen med mer info.
Nu är det snart dags att åka till Palavé på möte, så ha en trevligt fortsatt dag/kväll så hörs vi igen! :)

13 jan. 2013

Barnmöte i Cañadan/culto para niños en la Cañada

I dag följde jag med Stina ner i Cañadan där vi hade barnmöte för ett 30-tal barn. Stina har samlat den här gruppen under en tid nu och det var verkligen roligt att se hur fint de arbetar me dem! Ilennia var med och ledde sångerna och jag passade också på att dela ut barntidningen jag skrivit om tidigare, Den gode herden, och många började läsa den direkt. Roligt att se hur man kan nå fram till barnen med på olika sätt, hur intresset finns och att det kan bli en hjälp för dem i deras liv genom det de får höra och se, genom sånger, undervisning och även litteratur. 

Hoy estuve en la Cañada con Stina donde ella da escuela Bíblica para un grupo de niños los domingos. De verdad muy lindo ver como trabajan tan bonito con estos niños. Ilennia también estaba y cantaba mucho con los niños y yo aproveché este momento y repartí la revista pequeña, de cual he escrito aquí antes, "El buen Pastor". La recibieron con alegría e interes y es bueno ver como por medio de canciones, enseñanzas y también la literatura, uno puede llegar a los corazones de estos niños con el mensaje de Jesús.