24 dec. 2013

65 familjer får mat!

"Efter rejäla skyfall gav vi oss ut i Palavé för att dela ut kassar med julmat och julgodis till 65 familjer! Lerigt värre på vissa håll ... Det blev mycket uppskattat och vi fick hälsa på väldigt många, och möta nya behov! Nu är kvällen sen och jag går till vila med alla dessa människor i mina tankar. Må de få uppleva den julefrid och sanna glädje som bara Jesus kan ge, och måtte alla de små barnen få en rolig jul!" - Karin Vidén



21 dec. 2013


Elever i skolan i Mont-Leon.

Barnen i Mont-Leon önskar God Jul och ett Gott Nytt År 2014!


Eleverna i haitiska bergsbygden Mont-Leon har nu jullov. Tack vare många gåvor från vänner i Norge och Sverige har 613 barn getts möjlighet att gå i skola det här läsåret. Att få lära sig läsa, skriva, räkna etc. är en mänsklig rättighet. Dock ser verkligheten annorlunda ut för många, många barn.
Skolans rektor Luka Pierre delar ut skrivböcker.
Genom den hjälp som vi kan förmedla till skolan får samtliga barn inskrivna i skolan i Mont-Leon fri skolgång och skolans 15 lärare och övrig personal får sina löner betalda. Den 18 december betalades årets sista löner ut.

Genom skolans rektor Luka Pierre vill vi här framföra hälsningar från alla barnen i Mont-Leon som önskar God Jul och ett Gott Nytt År 2014!

 

 

Un saludo navideño de los niños en Mont-Leon


Ahora hay vacaciones para los alumnos de la escuela en Mont -Leon en Haití  Gracias al ayuda y el apoyo de amigos en Suecia, Noruega, la República Dominicana y otros lugares, 613 niños han tenido la posibilidad de aprender a leer, escribir, contar etc., algo que es un derecho humano. 
Con el el ayuda que la iglesia puede llevar, los niños en la escuela de Mont-Leon puede estudiar gratis y los 15 profesores tienen su sueldo pagado. 

Por medio del director de la escuela, Luka Pierre, queremos aqui presentar saludos de todos los niños de Mont-Leon que desean un Feliz Navidad y un Prospero año nuevo, 2014! 

28 nov. 2013

Loppis för barnen!



Fröken Ilennia har hjälpt barnen att göra flaggor idag. I mitten ser ni förresten Carla, som jag har skrivit om tidigare. Skolan har betytt enormt mycket för henne, en tillflyktsort där hon kan få känna sig trygg och bara vara sig själv. Många barn i Palavé växer upp i en hård miljö där de blir tvugna att växa upp alldeles för fort. 
Maranataförsamlingens missionsarbete i Dominikanska republiken och i Haiti är främst inriktad på barnen, de mest utsatta. I Haiti, i en bergsbygd (Mont León) möjliggörs skolgång för en stor skara med barn som annars inte har råd att gå i skola. I Palavé, Santo Domingo, serveras frukost till 120 barn varje vardagsmorgon. Kom och fynda på loppisen i helgen så är du med och stödjer detta viktiga arbete!

18 nov. 2013

Blogg om barnen i Palavé

Vill tipsa igen om den här bloggen, för dig som vill få en liten inblick i missionsarbetet bland barnen i Palavé. Lånar en härlig bild och citerar från ett inlägg:

"Helt plötsligt kom några av barnen idag inrusande och hämtade sig varsin bilddominobricka av trä, och gav sig ut igen! I vanliga fall hade jag nog genast frågat vad som var på gång eftersom vårt bilddomino är en av de saker man inte får ta utomhus. Men nu blev jag istället nyfiken.
Mobiler var det ju! :)
Ååh! Vilken fröjd och vilket allvar att lyssna på deras samtal!
-Hej, jag är på apoteket, behöver du något mot huvudvärken?
-Hej! Jag är i New York! Hur har ni det där borta?! Överlever ni?! Jag skickar pengar nästa månad!
-Hej! Hur blir det? Kommer du med pengar eller!?
-Hej! Babyn är sjuk, jag åker till sjukhuset! Jag tror den dör nu! 
-Hej! Köp mediciner! Min mamma är sjuk och nästan död!
osv. 

BARA och ENDAST problem och svårigheter dök upp i dessa för barnen så spontana och lekfulla telefonsamtal. Säger något om hur små femåringar i bateyen kan ha det ..."

14 nov. 2013

Färdigt!

Grundfärgen har målats och familjen Paul, Olga och barnen har flyttat in i församlingens senast byggda hus! Vi gläds med dem!

Förskolan idag

Ilennia, som hjälper till ibland med förskolan i Palavé, skickade över en bild från idag där hon syns tillsammans med några av barnen och Esther (till vänster), som också arbetar med förskolan.

30 okt. 2013

Paul och Olgas hus snart färdigt!

Snart är det färdigt! Vi har under en tid byggt på ett hus till Paul och Olga och deras 4 barn och som ni ser på bilden så är det inte mycket kvar. Nu målas det, el installeras och dörrar sätts in. Det ska bli spännande att se resultatet sen! Det här huset är står granne till ett annat hus som församlingen byggt, Delfinas med familjs hus, om ni minns dem. Och precis bakom Delfinas hus står två små hus till. Soilas och Madame Louises. Jag är så tacksam till Gud att vi har möjlighet att hjälpa dessa familjer med bostäder, något jag hoppas vi kan fortsätta med, för det finns sååå många fler som behöver! 

Pronto está lista! Durante un tiempo hemos estado construyendo la casa de Paul y Olga y sus 4 hijos y como ya pueden ver en la foto no falta mucho. Ahora se está pintando, instalando la electricidad y las puertas. Estoy emocionada por ver el resultado despues! Esta casa esta situada al lado de otra casa que también construyó la iglesia para una familia con 5 hijos y atras de esa casa hay dos casitas más. Estoy tan agradecida a Dios por tener estas oportunidades de ayudar a estas familias con viviendas, algo que espero que podamos seguir haciendo, porque hay tantos más que lo necesitan!

20 okt. 2013

I receptionen

Här på församlingens hotell där jag arbetar, får man möta många människor från olika platser och situationer. En kubansk kvinna brukar vilja prata med mig eftersom jag kan spanska och idag var hon ledsen och deprimerad eftersom en nära vän hade blivit mördad i ett närområde. Vi pratade sedan om hennes svåra liv som kuban, hur hon hade lyckats ta sig därifrån, det var svårt eftersom hon varit med i en politisk motståndsrörelse, men hon lyckades till slut. Livet här i Sverige blev inte heller lätt, varför hon nu hamnat hos oss, både bostads - och arbetslös.
Det var intressant att få samtala eftersom vi senaste åren haft kontakt med kubaner, bl. a. läkarna i Haiti, vi har även besökt Kuba och fått en bild av hur svårt livet är. Jag fick också tillfälle att vittna för henne om Gud som alltid hjälper oss, som aldrig lämnar oss och hon tackade för den påminnelsen, hade nästan glömt bort Gud mitt i allt. Jag lovade att be för henne och hon fick tårar i ögonen.
Ville bara dela med mig av denna lilla vardagshändelse...:)

11 okt. 2013

Var med du också!


Från Haiti.do
Läsåret 2013-2014 är det inte mindre än 650 barn som får hjälp att studera gratis i skolan i Mont-Leon, i östra Haiti. Hjälpen består i att Comunidad Maranata bekostar skolans samtliga lärarlöner under villkoret att inga elevavgifter tas ut.Var med och ge ett bidrag till barnen i Haiti. Maranataförsamlingen förmedlar din gåva.
 Pg 44 10 05-6 


28 sep. 2013

På gång i Palavé..

                         Dag och Heidi har besökt missionen. Här är Dag med frukostbarnen i Palavé.
                                                  Familjen Paul och Olgas hus börjar ta form

24 sep. 2013

Felicidades!

                                                                    30 años hoy!

17 sep. 2013

Välkomna hem

Nu välkomnar vi missionärerna Stina och Simon som kom hem till Sverige idag från Santo Domingo! På Stinas blogg finns ett inlägg från i lördags med nytagna bilder av mycket som är i görningen på missionen. En annan blogg är Karins som är där nere just nu och arbetar med barnen och ungdomarna i församlingen. Det är förskola, husbygge, läkarmottagningar och mycket annat i görningen för Guds verk!

Stina i slumområdet Cañadan, där hon haft barnmöten med områdets barn. 
                                            Simon i Palavé, med Caroline, ett av församlingens barn.

6 sep. 2013

Före detta elever!

Fick några underbara bilder skickade till mig från Palave, Santo Domingo. Det är mina före detta elever som nu börjar i den kommunala skolan och vill visa upp sig i sina nya, fina, skoluniformer.
                                Silvana, som gick två år med oss, Christian och Nena, gick ett förskoleår.
                                    Caroline, gick också ett förskoleår och ska nu börja ettan!
Syskonen Santa och Luisito, två av våra första elever någonsin som gick sina tre första skolår hos oss för flera år sedan. Santa går nu i nian och Luisito första året på gymnasiet.

27 aug. 2013

Stinas blogg

Ett tips för er som går in här men inte finner uppdateringar från missionen; på Stinas blogg finns det mer att läsa! Själv är jag hemma i Sverige nu sedan en tid tillbaka och kommer inte att uppdatera lika flitigt. Men håll utkik, för några små uppdateringar lär dyka upp!


13 maj 2013

Slut för den här terminen!

Idag hade vi skolavslutning för förskolebarnen från Palavé! På bilden är inte alla med, de ät totalt tolv stycken. Några av dem kommer att lämna oss nu och är redo att börja i ettan till hösten och några kommer att stanna kvar hos oss nästa termin. Och Beyonce är med på bild! Hon står i mitten nedanför Elaine...:) 

Hoy tuvimos el cierre de clases para los niños del preescolar de Palavé! No todos estan en la foto, son doce en total. Algunos nos va a dejar ahora porque estan preparado para ir al curso primero y algunos se quedaran con nosotros un tiempesito mas. Y Beyonce está en la foto! Esta en el medio, en frente de Elaine...:)

11 maj 2013

La playa

Stranden ligger alldeles för långt bort (svårt att tro när man bor på en liten ö) men igår tog vi oss äntligen dit! Väldigt skönt nu när det har blivit så varmt!

Loppis för Haiti i Palavé

Kom på att jag inte visat bilder från loppisen vi hade i Palavé i april. Allt som kom in går till barnen i Haiti!

25 apr. 2013

Sebbe och Sean i Baptiste

Så, här har ni fler bilder från Sebbes och Seans resa till Haiti! Det var en kort tur, bara två dagar, men jag måste säga att de hann med mycket på så lite tid. Dels besökte de olika familjer som vi har kontakt med. Claudine, som ni hört om förr, en förlamad pojke och Kenia, också hon rullstolsbunden av förlamning i benen, var några av dem. De hann även med en promenad längre upp i berget, upp till skolan i Beltér där de fick träffa eleverna!

Aqui hay más fotos del viaje que hicieron Sebastián y Sean para Haiti hace un par de días. Fué un viaje corto, solamente de dos días, pero lograron visitar a muchas personas durante ese tiempo. Claudine, un niño paralítico en las piernas, y tambien Kenia, también paralítica, son dos de los que visitaron. También les dió tiempo subir caminando más por la montaña, hasta la escuela de Beltér, donde pudieron ver a los alumnos!
 Det här hemmet brukar vi besöka när vi kommer. Pappan i familjen var svårt förlamad under många år men har på senare tid börjat gå igen!
A este hogar siempre venimos cuando estamos en Baptiste. El padre de la familia duró muchos años paralítico pero hace poco empezó a caminar!
 Söööt
De flesta går långt på stigarna för att hämta vatten eller för att ta sig till skola eller annan plats. 
Se camina mucho en Baptiste y por el monte alrededor. Para buscar agua, para ir a la escuela, al trabajo y a cualquier otro lugar.
Fin utsikt!
Una vista hermosa!
 Kenia!
 Claudine var glad
Skolbarnen i Beltér

24 apr. 2013

Barnen i Beltér

Ikväll kom Zebastian och Sean hem från Haiti där de varit och besökt olika familjer och skolbarnen i Beltér. Fler bilder lägger jag upp inom kort...!
Skolbarnen i Beltér hälsar

14 apr. 2013