26 nov. 2012

Ale lakay

Som rubriken lyder på kreol så åker jag hem! Här är också mitt hem, men har ju 2 av dem...:) Nu lämnar jag och Elaine Santo Domingo och flyger hem till Stockholm över december månad. Först blir det bröllop! Min underbara Nadja gifter sig med sin Jonathan, är sååå glad för deras skull! Det ska bli så roligt att träffa alla igen! Är det kallt förresten? Snö?!

Ahora Elaine y yo dejamos a la república y nos dirijimos hacía Estocolmo donde vamos a pasar el mes de diciembre. Primero va a haber boda con mi prima Nadja y su Jonathan y de verdad estoy muy feliz por ellos! Anhelo verles a toditos! 
Para todos mis amigos dominicanos y haitianos; NOS VEMOS PRONTO, y un Feliz Navidad adelantado! 

23 nov. 2012

Skolavslutningen!

Lek, bus, fika, tomte, paket och godis! Varsågoda, bilder från skolavslutningen vi hade för en stund sedan;



19 nov. 2012

David

Idag var det jättespännande med David och Goliat. Hur kunde en sån liten kille besegra ett lejon, och sedan också en jätte? När David till slut segrade blev några av pojkarna jätteglada och Arcangel (till höger i blått) berättade sedan ivrigt för sin mamma om händelsen och kom själv fram till slutsatsen att Gud hjälper också de mindre att klara av saker som man inte kan klara av själv. "Som idag hade jag slagit mig, men då bad jag till Gud som David gjorde, och då hjälpte Gud mig och sen hade jag inte ont mer". 

Från igår

Det gick på bara några minuter så var alla traktaterna utdelade! Tror inte det har hänt en enda gång här att någon har vägrat ta emot eller slängt den, som man ofta ser i Sverige. Det är ju ett religiöst land, så även om man inte är "kristen" så har man en väldig respekt för Gud. Många som läste texten och vi ber att de ska öppna sina hjärtan för Jesus!

18 nov. 2012

Jesu kärlek

Den här sången ska jag skriva ut idag och kopiera upp till ca 500 traktater som vi ska ha med oss in till stan i eftermiddag. "Visste du att allt var av kärlek?" Sången finns också på svenska:

Käre Jesus, jag vill tacka dig
för din kärlek emot mig

Du tog min synd på dig, då du dog för mig
tack för kärlek emot mig

Du uppstod ur din grav, nytt liv till mig du gav
tack för kärlek emot mig

Och så på spanska nedan. Budskapet om Jesu kärlek är det största vi kan ge till en människa!
¿Sabías que todo fué por amor?



Amado Cristo, gracias yo te doy
por tu amor hacía mi


En una cruenta cruz, moriste mi Jesús
por tu amor hacía mi


Triunfaste mi Jesús, en majestad y luz
por tu amor hacía mi


Me diste libertad, me diste un nuevo hogar
por tu amor hacía mi


Un tratado de Comunidad Maranata
Internet: www.maranata.do Teléfono: 809-922-2808

16 nov. 2012

Jul på fredag

Tidigt med julgran? Julen började i AUGUSTI (!) här och nu i november har de flesta fått upp sina blinkande lampor och granar. Igår klädde vi vår plastgran, för redan på fredag har vi en liten julavslutning för förskolegruppen från Palavé, och då vill vi ge dem den där lilla extra julkänslan som jag gissar de aldrig har fått uppleva. Med julgran, julmusik, tomten, paket, godis osv...:) Tragiskt när man ser hur fokus på firandet läggs på att dricka och inte på att försöka skapa en barnvänlig, familjär, högtid.

Efter avslutningen, på måndagen, reser jag och Elaine till Sverige igen! Hoppas vi ses där då!
Stina, ja, det är din bild som jag har snott...

11 nov. 2012

Mirador Norte

Sean och jag drog till parken Mirador Norte idag. Hade aldrig varit där förut; tydligen var det en mycket vacker nationalpark en gång i tiden, men nu är det mesta förfallet, tråkigt nog! Parken är väldigt stor och hade en gång i tiden ett rikt fågelliv. Vi lyckades hitta några av dessa tvåbeningar som är kvar; visst fick jag fina bilder på den första fågeln? Någon som vet vad den heter? Vet inget själv om fåglar.
                                      "Håll er undan när vi kommer gående. Vi ÄGER stället."
                Vi hyrde en gammal eka och rodde runt en halvtimme med en träåra och en järnåra.
                                                   Sleten gammal eka, men mysigt!

10 nov. 2012

Lördag!

Vilken lugn och härlig lördag! Den kändes också välbehövlig..:)  Förresten så kom ju Stina igår, så nu är vi fem stycken här ute i Herrera. Elaine och jag åker dock hem till Sverige i slutet på månaden, det bli ju bröllop, wohoo! Simon kommer hit i samma veva, så de blir inte alltför ensamma i vår frånvaro. :)
 Strax åker vi ut till Palavé och har möte, utomhus tror jag - fler grannar som kommer och lyssnar då. Sean åkte tidigare, han startar en Bibelkurs idag som han ska ha en timme varje lördag. En grundkurs kan man säga. Det finns ju många nya ibland oss, och även barn som blivit ungdomar och nu är väldigt ivriga att lära mer!

Nedan en söt video på Caroline som alltid sjunger när hon målar i skolan. På sitt eget påhittade språk...något som hon själv tycker låter som Kreol, ett språk som hon inte kan eftersom hon aldrig varit i Haiti;

 

7 nov. 2012

Onsdagsmorgon ute i bateyen

Maritza hjälper sin Ludey Linda att äta frukost 
Den här flickan har jättemånga syskon och kommer från väldigt behövande familj. Varje morgon kommer hon till frukostserveringen bärandes på den minste och med två av de andra små i släptåg. 
Soila i köket

Och nedan följer några bilder från förskolan idag! Busiga och glada barn!