12 sep. 2012

Nu är vi igång!

Här är bilder från igår och idag! För er som inte vet så har vi öppnat en frukostservering i Palavé där vi nu tar emot ca. 45 barn varje morgon. Fler och fler vill skriva in sina barn eftersom det är en stor hjälp för föräldrar som inte kan, pga fattigdomen, ge sina barn frukost varje dag. Hur många vi kommer att kunna ta emot återstår att se, om man hade kunnat skulle man ju vilja ta emot varenda unge i hela Palavé!
Sen igår så startade vi en liten förskola, med hittills bara 5 barn.  I Palavé är den kommunala skolan helt överfull, de barn som går på förskolan där sitter i ett klassrum med kanske 50 - 60 barn på 1 lärare och hänger inte med alls! Sedan är det samma sak när de kommer till första klass och många halkar efter väldigt mycket.
Med en förskola kan vi fiska upp de barn som inte har råd, eller inte kan av olika orsaker, gå i förskola och ge dem en grund som kan underlätta för dem sedan när de ska in i skolsystemet. 
De tre första förskolebarnen när vi började igår! Miliana, Caroline och Christian. 

                                           Sean och Elaine fixar frukost.

                                   Två glada barn i förskolan. Caroline och Arcangel.

     Barnens rättigheter hänger på väggen. Alla barn har rätt att gå i skola, gratis! Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras pga. färg eller nationalitet. Ett flyktingbarn har rätt till skydd och hjälp!


              Frukostmatsalen, som nu börjar bli lite trång efter att vi skrivit in fler barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar