2 nov. 2010

Och så tar vi nästa...

Nu har det regnat så mycket hela eftermiddagen så jag funderar på om det är dags att bygga en båt snart. Orkanen Tomas, som blev en storm, men som enligt meteorlogerna ska bli orkan igen, är det som ger oss detta regn, när han susar förbi ute i havet, för att sedan ta kurs emot Haiti. Stackars Haiti. Det tar verkligen inte slut. Och som jag skrev tidigare då koleran kom: varför?!



Här ser ni Tomas och hans väg......och vändning uppåt. Såklart.

Uj, läser i en dominikansk dagstidning att en tioårig flicka fött en bebis i Spanien. Båda mår bra just nu, enligt läkarna, men det finns stora risker under barnets första levnadsår. Pappan är tydligen också minderårig, och enligt en annan tidning är flickan från Rumänien, och hennes farmor/mormor förklarar för media att i deras land är detta vanligt.
Minns för en tid sedan då man läste om nioåringen i Brasilien som blivit gravid med tvillingar, och hur den Katolska kyrkan bannlyste både flickan och hennes mamma, då mamman tagit beslutet att abortera, då både flickans liv och tvillingarnas var i fara. DET var en intressant story, och som abortmotståndare ställs man inför många kluriga frågeställningar...

Nu ska jag leta fram brädor och spik. Vi höres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar