19 juni 2015

Utvisningar

Igår inleddes utvisningarna av illegala i landet. Många haitier stannade hemma istället för att gå ut och arbeta av rädsla för migrationen. Det är en mycket svår situation för de flesta haitier eftersom majoriteten inte har råd eller möjlighet att skaffa tillstånd. Många är också födda här och kan varken creol eller har någonstans att ta vägen i Haiti. Vi hoppas innerligt att utvisningarna får gå fredligt till och att de mänskliga rättigheterna respekteras. Känner personligen familjer som inte har någonstans att ta vägen i Haiti och ingen ekonomi. Hjälp oss att be för dem!

16 juni 2015

Bibelläsning

Ilennia samlar en grupp med ungdomar på måndagskvällar för bibelläsning. Igår kväll blev det bollspel före läsningen! Fr vänster, Wilgenz, Anderson, Kelvin, Esteban och Oscar.

12 juni 2015

Sebbe skriver!

Och HÄR kan ni läsa om resan!

Haiti

Sebbe och Sean har varit i Haiti och hälsat på barnen i skolan i Mont-León! Fler bilder kommer snart, och kanske en rapport av någon av dem? :)

8 juni 2015

Sommar

Jag kan nu meddela att sommaren har kommit till Karibien..:) Värmen var helt ok när vi kom hit i början på året, men nu har den stigit till den grad att man kliver svettig ur duschen. Nästan. Man blir väldigt begränsad till att göra många saker vissa tider på dygnet. Det mesta efter klockan 5 på eftermiddagen när solen inte är lika stark.
Nu har de flesta skolor här tagit lov, men vi fortsätter med barnmötena på de olika platserna. Det är svårare både för oss och barnen att få koncentration när det är såhär varmt. Det kan bli väldigt stimmigt och hög volym ibland, men tur att Ilennia är van vid det och når fram ändå...:) 

Delar en fin bild på en fin familj; Ilennia med sin syster Iseli och deras far. Det är vid Iselis hus vi har barnmötena i Guajimia.
Ännu en fin bild. Clothilde med sitt barnbarnsbarn Cristal.