3 sep. 2015

Guajimia igår

 Systrar. Ilennia och Isely. Det är vid Iselys hus vi har barnmötena på onsdagar.
 Två små kusiner

19 juli 2015

Barnmöte i La Cañada

Såhär såg det ut imorse när Ilennia hade barnmöte med den yngre gruppen i La Cañada. Simona är på besök från Norge och fick uppleva en något mer högljutt och varmt möte än vad hon är van vid. En stor eloge till Ilennia som styr upp det galant mitt i allt! Efter denna grupp var det dags för nästa, de äldre barnen som idag fick lösa sitt första korsord med Bibelfrågor. Det gillades!
Det är en stor utmaning att ta sig an dessa barn som lever i en sådan destruktiv miljö i detta slumområde. Det är svårt med koncentration och man får använda sin energi fullt ut för att nå fram med ett budskap till dem. Men det är det värt. Om något fastnar i deras hjärtan, något som de kan ta med sig genom livet, så är det värt det.
På onsdag fortsätter vi på nästa plats, Guajimia, där 50 barn kommer troget varje vecka. Gud verkar i deras hjärtan! Var med och bed för dem alla.

19 juni 2015

Utvisningar

Igår inleddes utvisningarna av illegala i landet. Många haitier stannade hemma istället för att gå ut och arbeta av rädsla för migrationen. Det är en mycket svår situation för de flesta haitier eftersom majoriteten inte har råd eller möjlighet att skaffa tillstånd. Många är också födda här och kan varken creol eller har någonstans att ta vägen i Haiti. Vi hoppas innerligt att utvisningarna får gå fredligt till och att de mänskliga rättigheterna respekteras. Känner personligen familjer som inte har någonstans att ta vägen i Haiti och ingen ekonomi. Hjälp oss att be för dem!

16 juni 2015

Bibelläsning

Ilennia samlar en grupp med ungdomar på måndagskvällar för bibelläsning. Igår kväll blev det bollspel före läsningen! Fr vänster, Wilgenz, Anderson, Kelvin, Esteban och Oscar.

12 juni 2015

Sebbe skriver!

Och HÄR kan ni läsa om resan!

Haiti

Sebbe och Sean har varit i Haiti och hälsat på barnen i skolan i Mont-León! Fler bilder kommer snart, och kanske en rapport av någon av dem? :)

8 juni 2015

Sommar

Jag kan nu meddela att sommaren har kommit till Karibien..:) Värmen var helt ok när vi kom hit i början på året, men nu har den stigit till den grad att man kliver svettig ur duschen. Nästan. Man blir väldigt begränsad till att göra många saker vissa tider på dygnet. Det mesta efter klockan 5 på eftermiddagen när solen inte är lika stark.
Nu har de flesta skolor här tagit lov, men vi fortsätter med barnmötena på de olika platserna. Det är svårare både för oss och barnen att få koncentration när det är såhär varmt. Det kan bli väldigt stimmigt och hög volym ibland, men tur att Ilennia är van vid det och når fram ändå...:) 

Delar en fin bild på en fin familj; Ilennia med sin syster Iseli och deras far. Det är vid Iselis hus vi har barnmötena i Guajimia.
Ännu en fin bild. Clothilde med sitt barnbarnsbarn Cristal.

26 maj 2015

På väg till Vargas

Nu ska vi ha möte hos familjen Vargas, det första i deras nya hem! På bilden ser ni Paul.

24 maj 2015

Vargas

Nu har familjen Vargas flyttat in i sitt nya hus! Tack till alla som varit med och gjort detta möjligt! På bilden syns 6 av de 8 barnen.

20 maj 2015

En eftermiddag i Guajimia

Idag fortsatte vi med barnmöte i Guajimia där vi inledde för en vecka sedan. Ännu några nya barn kom och vi passade på att dela ut barntidningen "El buen pastor" till de läskunniga.
Värmen var riktigt tryckande idag men det är bara att vänja sig för nu kommer ju sommaren! 😰😨😵
Det är inte många aktiviteter man kan utföra med 30 barn på en sådan liten yta som vi har tillgång till, hade gärna gett dem bilder att färglägga osv, men det är svårt. Någon som har andra tips? Barnen är i alla åldrar. Funderar även på att dela upp dem i två grupper på två tillfällen, yngre och äldre.
Ha en fin dag ni som läser!

14 maj 2015

Guajimia

Lägger upp en hög med bilder från barnmötet vi hade igår i området Guajimía. Det var vårt första barnmöte på platsen, vi höll till utanför Iselis hus (Ilennias syster) och ca 25 barn kom. Alla skulle ta med en kompis till nästa gång och de välkomnade oss tillbaka! Vi planerar att fortsätta varje onsdag.
 Man tager vad man haver. En presenning får duga tillsvidare att sitta på. Vi hoppas kunna lägga cement här sedan. 
 En liten flicka sjunger om David
 Vi ber tillsammans. Vi får lära dem att de alltid kan prata med Jesus, att han alltid är med dem och lyssnar. De flesta tror på Gud men ser honom som någon som befinner sig väldigt långt borta och som man bara får kontakt med om man kan be "fint" och med rätt ord. Det är värt så mycket att få ge dem chansen till en personlig relation och kontakt med Jesus. 
Efter barnmötet gick vi upp till Cañadan där vi hade möte på en av de små "gatorna". 

4 maj 2015

La Cañada

Några bilder från barnmötena i söndags i området la Cañada. Det var verkligen fullt ös kan jag lova och värmen och den höga ljudnivån var ganska påfrestande....i alla fall för mig som svensk, men barnen verkade vana ...:) 

2 maj 2015

Huset fullt

Hade en hel grupp med fruktsäljare hemma idag. De vet precis hur man bär på huvudet, hur man ropar ut varan och hur man får den såld. Söta ungar! 😍
Annars har vi haft barnmötena här idag, som vi brukar på lördagar. Imorgon bitti åker jag med Ilennia till Cañadan där vi också har barnmöten, på söndagar. Ska fota lite då så får ni se sen!

30 apr. 2015

Felicidades!

Idag grattar vi Esther som fyller år! Esther arbetar tillsammans med oss här i Palave. För att fira bakade jag en tarta tres leches, en latinamerikansk tårta som är väldigt omtyckt här. Tres leches betyder tre mjölk, och det är just det man har i den. Grädde, kondenserad mjölk och evaporerad mjölk. 
Grattis Esther!

28 apr. 2015

Det närmar sig...

Här ser ni hur familjen Vargas hus börjar ta form. Nyligen har fönster och dörrar installerats så nu är det inte långt kvar innan familjen kan flytta in. Ska försöka ta ett familjefoto sen med alla de åtta barnen...:)

18 apr. 2015

Vargas hus

Nu är det inte långt kvar innan familjen Vargas hus är färdigt! Stort tack till alla som har varit med och gjort detta bygge möjligt för den här 8-barnsfamiljen!
Luzón till vänster, nuvarande byggmästare

8 apr. 2015

Desayuno! (frukost)

Hej! Efter en veckas tid med sjukdom är jag äntligen på benen igen! Tog med mig Matheo ner till frukostserveringen en stund för att hälsa på barnen och fota lite. De flesta hade redan ätit och gått hem/till skolan, men vi träffade en liten grupp som var kvar;
 Två flickor kommer in för att äta frukost innan de går till skolan. Deras uniform är från den kommunala skolan.
 Ilennia och Elaine vid ingången där vi tar emot barnen, 
 Matheo på morgonpromenad
 Magdalena äter frukost
Det är barn i alla åldrar som kommer. De minsta får hjälp av sina föräldrar eller syskon.