28 nov. 2013

Loppis för barnen!



Fröken Ilennia har hjälpt barnen att göra flaggor idag. I mitten ser ni förresten Carla, som jag har skrivit om tidigare. Skolan har betytt enormt mycket för henne, en tillflyktsort där hon kan få känna sig trygg och bara vara sig själv. Många barn i Palavé växer upp i en hård miljö där de blir tvugna att växa upp alldeles för fort. 
Maranataförsamlingens missionsarbete i Dominikanska republiken och i Haiti är främst inriktad på barnen, de mest utsatta. I Haiti, i en bergsbygd (Mont León) möjliggörs skolgång för en stor skara med barn som annars inte har råd att gå i skola. I Palavé, Santo Domingo, serveras frukost till 120 barn varje vardagsmorgon. Kom och fynda på loppisen i helgen så är du med och stödjer detta viktiga arbete!

18 nov. 2013

Blogg om barnen i Palavé

Vill tipsa igen om den här bloggen, för dig som vill få en liten inblick i missionsarbetet bland barnen i Palavé. Lånar en härlig bild och citerar från ett inlägg:

"Helt plötsligt kom några av barnen idag inrusande och hämtade sig varsin bilddominobricka av trä, och gav sig ut igen! I vanliga fall hade jag nog genast frågat vad som var på gång eftersom vårt bilddomino är en av de saker man inte får ta utomhus. Men nu blev jag istället nyfiken.
Mobiler var det ju! :)
Ååh! Vilken fröjd och vilket allvar att lyssna på deras samtal!
-Hej, jag är på apoteket, behöver du något mot huvudvärken?
-Hej! Jag är i New York! Hur har ni det där borta?! Överlever ni?! Jag skickar pengar nästa månad!
-Hej! Hur blir det? Kommer du med pengar eller!?
-Hej! Babyn är sjuk, jag åker till sjukhuset! Jag tror den dör nu! 
-Hej! Köp mediciner! Min mamma är sjuk och nästan död!
osv. 

BARA och ENDAST problem och svårigheter dök upp i dessa för barnen så spontana och lekfulla telefonsamtal. Säger något om hur små femåringar i bateyen kan ha det ..."

14 nov. 2013

Färdigt!

Grundfärgen har målats och familjen Paul, Olga och barnen har flyttat in i församlingens senast byggda hus! Vi gläds med dem!

Förskolan idag

Ilennia, som hjälper till ibland med förskolan i Palavé, skickade över en bild från idag där hon syns tillsammans med några av barnen och Esther (till vänster), som också arbetar med förskolan.