15 maj 2011

Torka...

...då äter man det som finns.

En glad María

Maria kom över hit igår jätteglad och lämnade över detta. Hon hade fått en påse med mat i från en utdelning som ägt rum i Palavé så hon plockade ut några varor och ville genom att ge oss dem visa sin tacksamhet för all hjälp. Hon var jätteglad, för eftersom hon aldrig har någonting har hon inte kunnat bjuda på något, något som hon ser som viktigt då hon fått hjälp, men nu hade hon fått så då kom hon direkt och ville dela med sig av det hon kunde för att visa att hon är jätteglad för all hjälp!

13 maj 2011

Snart...

.... har vi sommarlov! Den 27:e maj åker vi ut på utflykt med hela gänget och avslutar så det här skolåret. Ännu ett skolår! Otroligt vad tiden går fort!

Bilder från Baní

Vi var i Baní en sväng idag och hälsade på Tina, Sandra och resten av gänget;

Eva-Maria, Sandras lilla goding
Treysi



Vi drack jättegod mangojuice!

Den här flickan heter Johanna. Hon bor hemma hos Tina sen 5 månader tillbaka då Tina och hennes man hittade henne och hennes 2-årige lillebror övergivna på gatan utanför deras hus. Deras mamma hade lämnat dem och stuckit, bara sådär. Tinas familj är fattig, bor trångt och de har många munnar att mätta, och nu har de även tagit hand om Johanna tills vidare.

Vackra Joila



I Palave på vägen hem möttes vi av något katolskt firande på vägen.

9 maj 2011

Maria har flyttat

Har skrivit en del om Maria senaste tiden, om hennes liv och den ovärdiga situation hon och hennes döttrar lever i. Vi lyckades efter en del sökande här i Palavé hitta ett rum här i närheten som var till uthyrning, så idag kunde hon äntligen flytta! Det har regnat mycket under de senaste dagarna så där hon bodde fram till idag är  det blött överallt, golvet (som blev lera), sängarna och som sagt, allting är  fuktigt, så hon var mycket glad att kunna flytta någonstans där det finns golv och tak.

Sängarna hon hade är helt förstörda och ruttna, så de kunde hon inte ta med sig. Vi hade en säng stående som vi kunde ge henne, så den fick hon, och Sean gav bort sin säng, så nu har hon två fina och framför allt torra sängar.

Spis hade hon inte heller, hon brukar elda med kol inne i huset, något som är farligt, så vi kunde också ge henne en spis som vi haft stående i skolan ett tag och som vi inte använder så ofta. Hon blev otroligt glad och det känns väldigt viktigt att ha kunnat hjälpa dem med något. Saker som kanske för oss inte verkar speciella, men för någon som inte har någonting alls är värt guld.